Hoppa till huvudinnehåll

Serverinställningar

Dialogrutan för NLM Serverinställningar låter dig kontrollera och modifiera alla alternativ och inställningar som relaterar till funktionaliteten för NLM Server, bland annat:

  • Klienternas portnummer

Porten som NLM Servern använder för kommunikation med nätverkets klienter. Om ett portnummer ändras och det finns användare som är anslutna till servern så kommer dessa användare att kopplas från och måste ange ett nytt portnummer i deras inställningar för att kunna fortsätta att jobba med programmet. Om ändringen av portnummer inte går igenom (till exempel, om det redan används av en annan programvara), går NLM Server tillbaka till det gamla portnumret.

  • Monitor-portnummer

Porten som NLM Server använder för kommunikation med nätverks Monitorer. Om ett Monitor-portnummer ändras, kommer alla monitorer som är anslutna att kopplas från och du måste konfigurera ett nytt portnummer. Om ändringen av portnummer inte går igenom (till exempel, om det redan används av en annan programvara), går NLM Server tillbaka till det gamla portnumret. Monitorn med ändrat portnummer sätter automatiskt ett nytt värde i sin konfiguration. Så när en ändring av portnummer går igenom, klicka bara på knappen för anslutning alt för att bli ansluten till servern med den nya porten. Portnumret på alla andra monitorer måste dock ändras manuellt. Notera: om det inte går att etablera en anslutning med servern, är det sannolikt att servern inte kan starta en anslutning med den nya porten och återställer det föregående värdet. I det fallet bör du ange det gamla portnumret. Alla andra Monitorer behöver ingen modifiering. En annan anledning för att anslutningen misslyckas kan vara att det saknas en öppen port i brandväggen. NLM Server öppnar automatiskt brandväggen vid installationen. Om portar ändras måste detta göras manuellt.

  • Användarens tidsbegränsning i minuter

Sätt en tidsbegränsning (i minuter) som tillåter att en licens behålls även när systemet är vilande (t.ex. användaren har lämnat progeCAD öppet utan att arbeta med programmet eller ett nätverksfel har inträffat). Under tidsperioden kan användaren arbeta lokalt även utan tillgång till servern. Även när programmet inte används kommer licensen behållas för hela tidsperioden. Ju högre värde desto stabilare arbete för användaren (de kan arbeta längre i de fallen ett nätverksfel inträffar och deras licens bevaras om de tar en rast, samtidigt minskas flexibiliteten (om en användare inte kan släppa en licens på grund av nätverksfel eller helt enkelt inte stänger programmet när det inte används, så kommer inte licensen gå tillbaka till servern och ingen annan användare kommer att kunna använda denna licens).

  • Administratörslösenord

Lösenordet för att öppna Administrationspanelen. Varning! När du ändrar lösenord så kommer du inte att behöva bekräfta ditt nya lösenord, så det är högst rekommenderat att du innan du sparar dina nya inställningar att du verifierar att ditt nya lösenord överensstämmer med det du avsåg genom att klicka på knappen Visa/Dölj.

  • Vem kan se klientnamnen i licenslistan?

Om du väljer alternativet Alla monitorer kommer alla monitorer att kunna se namn och IP-adresser för de som använder motsvarande licenser. Med alternativet Endast lokal värdmonitor kommer användarnamnet och IP-adressen att vara dolda för alla monitorer utom den monitor som har startats på den PC med servern och ansluten till servern med den lokala värdadressen (127.0.0.1).

  • Vem kan se loggen?

Om du väljer alternativet Alla monitorer, kommer alla monitorer att kunna se en logg över vem som har haft tillgång. Me alternativet Endast lokala värdmonitorer, kommer logginformationen endast att kunna ses av den monitor som har startats på den PC med servern och ansluten till servern med den lokala värdadressen (127.0.0.1). Ingen annan monitor kommer att ha tillgång till denna information.

  • Automatisk klientaktivering

  • Automatisk klientaktivering I ett lokalt nätverk, vid tillfället för aktivering skickar klienter ett meddelande för att lokalisera NLM Servern. Om den hittas konfigureras de automatiskt.

  • Automatisk aktivering (kräver serienummer) På samma sätt som ovanstående konfigureras klienter automatiskt men serienumret till servern efterfrågas under registreringsprocessen.

  • Ingen automation Serienummer, IP-adress och Port måste anges manuellt för att utföra klientaktiveringen. Notera: för både Automatisk klientaktivering och Automatisk aktivering, måste skicka meddelande vara aktiverat i ditt lokala nätverk.

  • Starta Server / Suspendera Server

Kommandot för att starta eller suspendera Servern. För en användare, att suspendera servern motsvarar att stänga av den. Alla användare kommer att kopplas från och servern kommer att sluta att fungera på klientens port och bli oåtkomlig (de användare som är anslutna kommer att kunna fortsätta arbeta även utan anslutning till servern under samma period som angivits som tidsbegränsning); för Monitorer så kommer inget att förändras utan allt fungerar som vanligt.